ДПС в Кърджали ще отбележи 24 години от създаването си на 8 януари, Лютви Местан: Лекуваме тежките рани, нанесени от четири годишното авторитарно управление!

ДПС в Кърджали ще отбележи 24 години от създаването на регионалната структура на 8 януари. Областният съвет на движението ще награди учредителите. С едноминутно мълчание ще бъде почетена паметта на Яшар Шабан, който почина на 23 декември 2013 година.
ДПС край Арда е създадено на 8 януари 1990 година. Близо 30 човека се събират в къщата на улица “Юмер Лютви” 35, в която тогава живее Бахри Юмер, настоящият областен лидер на партията. За първи координатор е избран Мюмюн Рамадан, а в първото ръководство влизат Бахри Юмер, Мюмюн Емин, Яшар Шабан и Фикрет Яшар.
Междувременно председателят на ДПС Лютви Местан поздрави партийните активисти и симпатизанти във връзка с учредителната на ДПС дата – 4 януари 1990 година. В поздравлението се казва:
Във връзка с учредителната на ДПС дата – 4 януари 1990 година, и на прага на нейния четвърт век поздравявам сърдечно и признателно всички членове, симпатизанти и поддръжници на Партията, всички братя и сестри в България и по света.
Днес ДПС отговорно превръща в политики Програмата си; доказва на всеки български гражданин, който й вярва, последователност и зрялост в управлението на България в съответствие с европеизацията й като стандарти на демокрацията.
Горди сме, че третият мандат на Партията във властта е не по-малко емблематичен от 2001- 2005 г. (Кабинета Сакскобургготски и членството на България в НАТО) и 2005-2009 г. (Кабинета Станишев и членството в ЕС през 2007 година). Сега ДПС носи високата вътрешнополитическа отговорност да възстанови необратимо демократичното устройство и развитие на България, да отстрани завинаги сенките на авторитаризма и силоващината от управлението на държавата.
Това е най-безспорният паспорт за ДПС – зряла либерална партия с национална отговорност и европейска признателност.
Изпратихме една година, изпълнена с политическо напрежение. За нас обаче 2013-та г. не е белязана единствено със знака на катаклизмите и протестите, защото ние в ДПС дори в тях четем болезненото усилие на политическия процес и на гражданското общество да се излекуват от тежките рани, нанесени от четири годишното авторитарно управление.
Желая Ви спокойна и успешна 2014 година в името на още по-силна ДПС! Бъдете здрави и за пример със своята изначална толерантност!
Лютви Местан,
Председател на ДПС

На снимката: хората, които са създали ДПС на 4 януари 1990 година
hard admin

*

Top