ДПС: ГЕРБ да не си губи времето да правим коалиция, ще търсим общ език с „Атака“

„Нека ГЕРБ да не си губи времето, за да правим коалиция. Избирателят отхвърли еднопартийното им управление. Ние предлагаме програмно, не коалиционно правителство”, заяви в студиото на ТВ7 Христо Бисеров от ДПС. Според него хипотезата “коалиционно превителство” не съществува. В новото правителство трябва да участват представители на много политически сили, дори и такива останали извън Народното събрание, както и представители на граждански сдружения.

Във всички държавни структури да има процедура и правила за да се чува думата на обществото и неговите организации, преди да се вземе каквото и да е важно решение, каза представителят на ДПС. Партийността трябва да бъде силно ограничена в изпълнителната власт.

Той не отхвърли възможността да се намери общ език с „Атака” в името на общите интереси на обществото, свързани с доходите и оцеляването на българите. “Нямаме друг разумен изход от ситуацията, политиците днес са на матура”, илюстрира ситуацията Бисеров.

Според него вече няма пречка да бъдат повдигнати обвинения на Цветан Цветанов за незаконното подслушвания и на Бойко Борисов за разговора в Банкя. „Имаме надежда, че държавата е все още жива, макар че служебното правителство се провали”, допълни хасковлията.

Каквото и да стане, следващият парламент ще бъде изключителен и независимо кой ще управлява, всеки един закон, който бъде внесен, ще бъде силно оспорван. Това заяви в ефира на предаването “Тази сутрин” по bTV социологът Боряна Димитрова. Шефката на Алфа Рисърч обясни, че БСП и ДПС са на ръба да получат парламентарно мнозинство и броят на депутатите, според моментните резултати са 121 – 122.  “Не знаем как ще се разпределят обаче гласовете от Турция. Не знаем дали повече гласове ще отидат към ДПС или към партията на Касим Дал, а може те да се разделят”, заяви тя. Боряна Димитрова предупреди, че трябва всеки да има и едно наум относно мобилността на политическите партии.

hard admin

*

Top