ДПС: Има безспорни събития и личности! 3 март е датата, която бележи възстановяването на българската държавност!

ДПС последователно се противопоставя срещу всякакъв опит за политическа експлоатация на миналото. Това заяви от парламентарната трибуна зам.-председателят на ПГ на ДПС Лютви Местан в декларация от името на парламентарната група.
„Ако имахме обективна история, всяка историческа личност би заела своето място. Общият прочит на историята по принцип е интегриращ. Имаме нужда от общ градивен интегриращ прочит на историята, така че всеки исторически факт да получи своето признание. Има такива безспорни събития и личности. Няма 3-ти март, до който до българските знамена аз и моите колеги да не стоим редом с представители на другите политически сили. Това е датата, която бележи възстановяване на българската държавност”, добави момчилградският депутат.
„Това не е политическа показност, още по-малко куртоазия, а отговорна и искрена позиция на партията, която застъпва тезата, че в историята е важен урокът. ДПС последователно се противопоставя срещу всякакъв опит за политическа експлоатация на миналото и призовава към европейска зрялост и отговорност”, каза още Лютви Местан.
hard admin

*

Top