ДПС-Кърджали: Подкрепяме Раиф Мустафа, атаките срещу него са предизборен пиар!

ПОЗИЦИЯ

На Общински съвет на ДПС-Кърджали и на Групата общински съветници от ДПС в ОбС-Кърджали

 

Общинското ръководство на Движението за права и свободи в Кърджали и групата съветници от ДПС в Общинския съвет-Кърджали заявяваме категорично, че няма да позволим  използването на дейността на местния законодателен орган за предизборни цели от страна на БСП и ГЕРБ.

Кърджалийци са изпратили своите избранници в местния „парламент”, за да решават  важни за тях и развитието на града въпроси. Активната работа и отговорно поведение на ОбС се  изразява в провеждането на 15 заседания от началото на мандата, на които са приети десетки решения.

В този период съветниците от ДПС са подхождали винаги отговорно към своите задължения и загърбвайки теснопартийните интереси са търсили консенсус по важните актуални въпроси на общината.

Различно поведение през последните месеци демонстрират групите съветници от другите представени в ОбС партии, което е лишено от разумни доводи. С отсъствието си от няколко поредни заседания те показват липса на желание за диалог и омаловажават работата на Общинския съвет. Поредното доказателство за това са заседанията през декември и януари, на които бяха гласувани  важни решения за бъдещето на града в отсъствието на съветници от другите партии.В този смисъл атаките към работата и поведението на председателя на ОбС са безпочвени.Те не могат да бъдат приети като обективна оценка за неговата работа , а по-скоро  са инструмент за печелене на определени политически дивиденти.

Общинските съветници от ДПС и Общинското ръководство на ДПС-Кърджали застават категорично зад г-н Раиф Мустафа, който е представител на най-голямата група в ОбС . Атаките към него и исканията на оставката му са безпочвени и имат характер на предизборен пиар. Ровенето в жарта разпалва огъня и не е правилния подход за намиране на взаимноприемлив изход от конфликтни ситуации в град като нашия. Приканваме всички представени в ОбС партии да покажат зрялост и отговорно отношение към избирателите като не пречат за нормалното функциониране на  ОбС.

hard admin

*

Top