ДПС: Много гурбетчии има в Европа, но пак ще гоним висок резултат!

„Стратегическа цел на ДПС, която е безусловно съотносима и към целите на кърджалийската организация, е да задържим тази изключително висока летва от последните парламентарни избори”, твърди заместник-председателят на ДПС Лютви Местан. По този начин „дясната ръка” на Доган опроверга твърденията на местни политици, че ДПС е готово да се раздели с още едно депутатско място в Източните Родопи. Анализите на движението дори сочели, че ако се повтори резултатът от последните парламентарни избори, ДПС пак ще има 5 от 5 възможни депутатски мандата в Кърджалийско.

„Задачата ще е да повторим високия изборен резултат, предвид на силната миграция на реална, жива маса избиратели на ДПС заради тежката криза в посока Брюксел и къде ли не. Това ще е изпитанието за местните активисти. Разчитаме да се намерят резервите, с които да компенсираме реалната загуба на гласове заради фактическото отсъствие на избиратели от страната”, каза Местан.

ДПС разбира запазването на своята политическа тежест като стратегия на непрекъснато разширяване на организацията, добави той.

hard admin

*

Top