ДПС насаждало страх в Кърджалийско

  • От ГЕРБ сочат конкретни случаи на икономически натиск

Георги КУЛОВ
ДПС насажда страх в Кърджалийско като притиска с икономически средства инакомислещите. Това заяви на пресконференция в Кърджали председателят на политическа партия ГЕРБ Цветан Цветанов. Според него най-силен е натискът на ДПС в общините Джебел и Кирково. В Джебел дебнат хората за всяка дума. Подобна била картината и в Кирково. В Кирково демонстративно не дали председателски постове на комисии в местния парламент на представители на ГЕРБ. Въпреки че те били с образователен ценз, от ДПС излъчили хора с основно образование, за да демонстрират сила.
На кмета на Делвино Ерол Ахмед, който е от ГЕРБ, е било отказано да се почисти пътя при падналите снегове, само защото представлява друга политическа сила. Това съобщи областният лидер на герберите Цвета Караянчева.
Застъпници на ГЕРБ в кърджалийските села Бели пласт и Рани лист били подложени на икономически натиск. Било им отказана доставка на дърва за зимата. Проблеми имали и с изкупуването на тютюна.

Бившият кандидат за кмет на Кърджали Стефан Чанев оповести, че бащата на техния съмишленик Идриз Ибрям в Рани лист бил заплашван от активисти на ДПС. Ще те погребем в църквата, зарекли се те.

Всеки, който не е гласуван за ДПС, се издирва и се поставя в изолация, за да се повлияе на политическата му нагласа. Това е политика, насаждаща страх, на която трябва да се сложи край, смятат от ГЕРБ.

Статия в. Нов Живот

hard admin

*

Top