ДПС обеща свобода на бизнеса

Ако ДПС бъде част от следващото управление, ще освободи бизнеса от партийния рекет, на който беше подложен през последните четири години. Време е малкият и средният бизнес да дишат спокойно и да се освободят от данък – партийна лоялност, на която и да е управленска партия, това обеща пред избиратели в кирковското село Чорбаджийско лидерът на ДПС Лютви Местан.

Според него, при сформиране на експертно правителство с участието на ДПС, местната власт също ще диша спокойно и ще се освободи от непрекъснатия терор и от хилядите проверки, от които досега не е излязло нищо.

Отношението на ДПС към управлението на страната, е всички граждани да се чувстват равноправни и свободни, независимо от етнорелигиозния си произход.

„Управлението на ГЕРБ е не само провалено, но и престъпно и дискриминационно. Някой чул ли е досега Цветанов да е използвал думите „турско малцинство”, „етнически турци” или „помаци”, каза председателят на Движението.

Лютви Местан посочи, че при представянето на депутатската листа на ГЕРБ в Кърджали кандидатите им Есад Садък и д-р Адам Персенски са били представени, съответно като „български мюсюлманин” и „българомохамеданин”.

„Манталитетът на ГЕРБ е недемократичен. Дискетата на тези хора е замърсена. Не им се отронва от езика да кажат „турско малцинство”, „етнически турци” или „помаци”, поясни Местан.

hard admin

*

Top