ДПС сезира главния прокурор за думите на Борисов „Доган поръчал атентат срещу мен“

ДПС иска главният прокурор да потърси отговорност на Бойко Борисов, ако думите му за Ахмед Доган се окажат лъжа.Това заяви лидерът на партията Лютви Местан.
Ще припомним, че в 13:30 часа в четвъртък в парламента Бойко Борисов хвърли информационната бомба, че Доган е подготвял атентат срещу него. ДПС нарече твърдението ритуално злепоставяне на Доган. Лютви Местан заяви, че ако това е било така, щяло да излезе много по-рано.
Както вече 24rodopi писа, Борисов визира доклад на разузнаването на Сърбия, който е получен в София в началото на юни 2005 година. Тогава не било посочено кой е поръчител.
Борисов уточни, че преди 15 дни видял втората част на документа, където се посочвало, че това е Доган.
Междувременно тогавашният шеф на разузнаването Кирчо Кирев посочи, че името на Доган фигурирало в документа, но не като поръчител на атентат.
Днес Местан отиде при президента Росен Плевнелив, за да поиска от шефовете на службите за сигурност да му предоставят материалите, свързани с подготовката за убийството на Борисов. След като Борисов огласи тази информация от парламентарната трибуна, то тя вече не е класифицирана и не би трябвало да проблем с достъпа до нея, заяви Местан.
Междувременно настоящият шеф на разузнаването Драгомир Димитров призна, че през последната година заплахи за сигурността на премиера не е имало.
hard admin

*

Top