ДПС събра областния партиен елит в Ардино

Гюнер ШЮКРИ
По традиция през последните 20 години кметовете на ДПС от областта, както и партийният актив, се събират в третия ден от най-големия мюсюлмански празник Курбан Байрам. Тази година домакин на празника бе община Ардино. Събитието се проведе в местния ресторант „Перла”, и бе уважено от вицеконсулът на Република Турция в Пловдив Ахмет Келоглу,  председателят на Висшия мюсюлмански съвет Шабанали Ахмед, зам.-областният управител Муса Юсуф, областният лидер на ДПС Бахри Юмер, общинските кметове в областта, председатели на Общински съвети, представители на неправителствени организации.
Присъстваха още областният председател на Младежкото ДПС Байрам Байрам, бившият депутат във Великото и 36-то Народно Събрание Хасан Али, председателят на фондация „Политически репресирани” от областта Халил Расим.
Поради това, че днес депутатите бяха ангажирани с втория вот на недоверие към правителството на Пламен Орешарски, снесен от ГЕРБ, народните представители от кърджалийския многомандатен район не успяха да се включат.
Гостите бяха посрещнати от ръководството на общината и председателят на общинския съвет на ДПС В Ардино Изет Шабан.
 „Всеки път за нас е изключителна чест да сме домакини на такива събития. Посещението ви в Ардино съвпада с много важни събития свързани с бъдещото развитие на общината”, каза в приветствието си Ресми Мурад. От името на общината той поздрави присъстващите с големия мюсюлмански празник Курбан Байрам.
Председателят на Висшия мюсюлмански съвет Шабанали Ахмед заяви, че Курбан Байрам е празник, който обединява хората, и ги кара да са по-близки до Всевишния. Да запази мира в обществото.
На срещата бе отслужена дуа (молитва) за здраве, берекет и добри пожелания от районния мюфтия Бейхан Мехмед.

—————————————————————–
Страхотен пътеводител за планинари и туристи – виж повече тук!

hard admin

*

Top