Дъждът събра под един чадър Цвета Караянчева и Милко Багдасаров

Дъждът събра под един чадър пред Паметника на освободителите в Кърджали народния представител от левицата Милко Багдасаров и колегата му от ГЕРБ Цвета Караянчева (на снимката горе).
Гвардейци и мажоретки поведоха тържественото шествие към Паметника на освободителите в градската градина.
Гвардейците изнесоха поредния спектакъл. Отрядът има първолак за талисман, който марширува най-отпред (на снимката).
Венци и цветя поднесоха кметът Хасан Азис, областният управител Бисер Николов, депутатите Цвета Караянчева, Мустафа Ахмед и Милко Багдасаров, директорът на полицията Боян Кехайов, председателят на Общинския съвет Раиф Мустафа, общински съветници и политици.
В словото си пред множеството кметът акцентира върху ролята на Руско-турската война, “възкресила българската държавност и върнала народа ни в европейското семейство”. “Признанието за оказаната ни подкрепа в дни на съдбовни изпитания е въпрос на морал, на човешкото и националното достойнство. На годишнината от освобождението ни е редно да дадем обективна оценка на държавните българо-руски отношения, за отношенията между двата народа. Вярно е, че преди повече от век управляващите в Русия са преследвали свои цели – излаз на топлите морета, контрол над проливите, контрол на Балканите”, заяви Хасан Азис. Той подчерта и саможертвата на бойците в името на българската свобода.

Вижте видео – вдясно или тук
hard admin

*

Top