Дъжд от оставки: Меглена Кунева, Иван Костов и Емил Кабаиванов си отиват

Само ден след предсрочните парламентарни избори, заваля дъжд от оставки от парламентарните групи.
Първи, Иван Костов и ръководството на ДСБ депозираха оставката си. Причината е разочароващият резултат под 3%, който по последни данни получи партията му на изборите. Според тъмносините, няма основание да се възразява срещу изборите.„Съжаляваме за резултатите. Те са силно разочароващи. Насрочваме национално събрание на партията на 23 юни, на което нашето ръководство подава оставка и ще бъде избрано ново”, посочи лидерът на партията.
„Подавам оставка. Аз и цялото национално ръководство смятаме, че това е наше морално задължение.” Това обяви лидерът на СДС Емил Кабаиванов след резултата от парламентарните избори. Дори в синята крепост Пловдив възроденото от Кабаиванов СДС има смущаващо ниски резултати – 3 хиляди души са дали вота си за първата демократична партия. Оставката на синият водач ще бъде гласувана след два дни на съвещание на Националния съвет на партията.Решението на Кабаиванов дойде часове, след като другият син лидер, Иван Костов на ДСБ обяви, че също се оттегля от поста си. 
Кабаиванов смята, че наесен трябва да бъдат проведени нови избори. Само това може да спаси страната ни от неуредици, защото сега духовете не са спокойни и няма да бъдат такива, докато не направим правителство с пълна подкрепа, заяви още той. За първи път Кабаиванов заяви, че е на мнение, че десните партии трябва спешно да се консултират и да се обединят в името на България. В Карлово, където Кабаиванов, е кмет сините имат 1142 гласа.
Малко по-късно лидерът на Движение България на гражданите Меглена Кунева последва примера на  Костов и Кабаиванов и хвърли оставка. Тя обяви това своя решение на пресконференция. Кунева е третият лидер, на когото изборите изядоха главата. Освен Костов от ДСБ, кърпата хвърли и лидерът на СДС Емил Кабаиванов. “Честито на спечелилите”, обяви  Кунева на прощаване.
hard admin

*

Top