Дървата за огрев – 145 лева на тон, интересът е слаб

„В „Топливо”-Кърджали няма активно търсене, но няма и дърва”, заяви шефът Тодор Гьорджев. Той уточни, че към днешна дата складовете разполагат само с висококалорични въглища на цена 350 лв. на тон и брикети по 269 лв. От фирма „Васмар” коментираха, че имат малки остатъчни количества, но предстои ново зареждане. Дурмуш Мехмед от клона на „Топливо” в Крумовград също потвърди, че няма голямо търсене, но не можа да отговори дали се очаква поскъпване, само припомни, че досега цената за тон дърва е била 145 лв.
В момента част от горските стопанства извършават добив, така е в района на селата Паничково и Ночево, пише „Стандарт”. През седмицата бе регистриран и първият сигнал за превоз на дървесина без разрешително, за което 24rodopi.com писа. В полицията в Джебел вече е образувано досъдебно производство по повод извършена проверка на товарен автомобил с ремарке, превозващ 32 кубични метра дървесина без нужния документ.
„Предприети са всички мерки от ДГС в Кърджалийско да осигурят дърва за населението. Към днешна дата няма сериозни посегателства и не са постъпвали сигнали за бракониерски сечи. Там, където са констатирани, става въпрос за малки количества в размер от половин до 1 кубик”, коментира директорът на РУГ Кърджали инж.Тодор Зангочев. Според него няма да има опасност от липса за дърва за отопление през новия сезон заради износ за Гърция, какъвто проблем се създаде преди две години.
hard admin

*

Top