Дъщерята на Назми Мюмюн била на 200 метра от иранеца, взел заложници в Сидни

Дъщерята на бившия зам.-областен управител Назми Мюмюн – Мюжде Зейнел се оказа в епицентъра на заложническата криза в австралийския град Сидни. Когато иранецът с австралийски паспорт убива трима заложници Мюжде Зейнел е само на двеста метра от мястото на събитието, съобщават медии. Кърджалийката работи в транснационална компания. Полицейските власти са евакуирали светкавично служителите на офиса. Всички са били откарани по домовете.
„Нямаше никакво дискриминационно отношение към мюсюлманите по време и след инцидента”, категорична е Мюжде Зейнел. Мюсюлманските организации в страната веднага се разграничили от терориста. Самата Мюжде е много доволна от отношението на властите.
Много хора, включително и мюсюлмани поставят днес цветя пред кафенето, където загинаха техните съграждани. От днес и нашенката е допусната до работното си място.
Мюжде живее от години в Австралия. Както вече 24rodopi.com писа, през април 2012-та Назми Мюмюн почерпи за родения в страната на кенгурутата внук, който носи неговото име.
Според информация на мюсюлманските организации иранецът е получил през 1996 г. австралийско гражданство и е сменил мюсюлманското си име. През 2003 г. е лежал в затвора за убийството на съпругата си. Според мюсюлманските организации става дума за човек със съмнителна психическа стабилност.
24rodopi.com
hard admin

*

Top