Дянков-старши: Симеон трябва да поиска прошка от цяла България!

Бащата на бившия финансов министър Симеон Дянков – Денчо, е на мнение, че синът му трябва да поиска прошка от цяла България. “Когато нещо не се получава, или трябва да поискаш помощ, или да се оттеглиш, за да не пречиш”, каза в “Предаването на Карбовски” той. Денчо Дянков сподели, че не е виждал сина си от 17-ата му година, т.е. от близо 23 години. “Хората трябва да се виждат и да си поискат прошка. Аз с моите 200 лева пенсия съм му простил, защото като родител съм длъжен да го направя. Ако ми дойде на гости, ще го посрещна.”

Той обясни, че Симеон е бил кръстен на дядо му заради благия му характер. Като дете, бъдещият финансов министър бил добър, но на моменти – бунтар. Веднъж бил дежурен да събира чиниите, но решил да ги счупи, тъй като учителките го накарали два пъти да върши едно и също нещо.

Денчо Дянков няколко пъти зададе въпроса защо за майките и пенсионерите не е имало пари. “Не искам да споря с него, а с всички от това правителство”, подчерта той.

Възрастният мъж заяви, че е “За” протестите, но според него трябва да има повече яснота. “В момента протестиращите не знаят какво точно искат”, бяха думите му./ БЛИЦ

hard admin

*

Top