Д-р Марин Мухтаров качи на страницата си във Фейсбук отчет за свършеното през първата година като общински съветник

„Изпълнявам обещанието си да дарявам възнаграждението си за участие в местния парламент и в комисията. 700 лв. съм превел на Домашен социален патронаж през май т.г. за закупуване на хранителни продукти. С 637 лв. бяха закупени две баскетболни табла за СОУ „Св. Климент Охридски”, за да бъдат ползвани от учениците и децата от квартала”, се казва в отчета на независимия общински съветник в Кърджали д-р Марин Мухтаров. Той е единственият общинар, който е качил досега отчет за свършеното през първата година от мандат 2011-2015 на страницата си във Фейсбук.
Ще припомним, че по предложение на д-р Мухтаров, Общинския съвет в Кърджали гласува отпускането на 24 000 лева за подпомагане на двойки с репродуктивни проблеми.
„На заседание на местния парламент съм изразил отрицателна позиция за безлихвените заеми, отпускани от общината на дружеството „Пазар на производителите”, тъй като не виждам реална възможност те да бъдат погасени и очаквам да бъдат последвани от искания за подобни нови заеми, които отново ще бъдат поети от данъкоплатците. Гласувал съм против избора на постоянните комисии в Общинския съвет, взел съм отношение относно увеличението на такса смет. Изразих позиция за необходимостта и механизмите за постигане на прозрачност в работата на председателския съвет, за наредбата за регистриране и стопанисване на кучета на територията на общината, относно създаването на нова дирекция „Местни приходи”. Подкрепил съм процедурата за продажба на парцел, за който публично беше известно, че един от кандидатите има намерение да изгради магазин „Кауфланд”, се казва в точка 8 от отчета.
hard admin

*

Top