Д-р Черкезов: Критично е състоянието на Георги Георгиев, прогнозите са по-скоро негативни

Състоянието на работника, пропаднал в близо 4-метров ров и затрупан от голямо количество земна маса по трасето на Водния цикъл на Кърджали, продължава да е критично.
„Специалистите в болничното заведение са се справили с тежките бъбречни и белодробни проблеми, в това число и белодробна недостатъчност, но в момента пострадалият има проблеми със съзнанието. Очевидно че оставането на мозъка продължително време без кислород дава своето отражение сега. В момента пациентът е в безсъзнание и е на командно дишане”, съобщи пред журналисти директорът на МБАЛ „Д-р Атанас Дафовски” д-р Тодор Черкезов.
Според него в момента не могат да се направят някакви категорични прогнози. „По скоро прогнозите са негативни, отколкото позитивни, каза още д-р Черкезов.
Както първи 24rodopi.com писа, инцидентът стана малко преди 17 часа на 16 февруари – неделя. 2 часа и 40 минути спасителните екипи провеждаха операция по извеждането на 59-годишния Георги Георгиев на повърхността.
В първите минути след изваждането му той бе контактен, но веднага след постъпването му в интензивното отделение състоянието му се влоши драстично. Лекарите обясниха това с проявлението на синдрома кръш – синдром на затрупания, при който земните маси притискайки мускулите, спират въздуха до кръвоносната система, това произвежда ензими, които чрез кръвоносното русло се разпространяват по различните органи на човека – бял, черен дроб, сърце, бъбреци и могат да ги поразят.
hard admin

*

Top