Евродепутатът Моника Панайотова ще открие изложба в музея

Евродепутатът от ГЕРБ-ЕНП Моника Панайотова ще открие изложба под надслов  „Св.св. Кирил  и Методий и държавата на духа”. Събитието ще се състои утре от 17 часа  в Регионалния исторически музей в Кърджали.
Организира се с любезното съдействие на Института за литература при БАН и Националната библиотека и е част от честванията по повод 1150 години от Моравската мисия на Светите братя. Изложбата се осъществява по идея и с финансовата подкрепа на д-р Милен Врабевски, председател на Фондация „Българска памет”, лауреат на наградата Европейски гражданин на 2013.  Изложбата ще продължи с класическа музика в изпълнение на две цигулки и пиано от  трио в състав Цанка Филипова, Елица Стоянова и Андрей Велков, представяне на романа „Забравената песен” от Неа Станд и фолклорен концерт на народен хор и оркестър при Ансамбъл Гоце Делчев – София. Организаторите канят всички кърджалийци да уважат културната проява и да се докоснат до стойностното изкуство.
 
На снимката: Десетки млади хора заключиха с катинарче най-съкровените си чувства в Градската градина в Кърджали на 20 септември. Инциативата бе на евродепутата Моника Панайотова, а градът край Арда бе първата спирка на „Обичай и заключи”.
hard admin

*

Top