Европарламентът осъди покушението срещу Доган

Греъм Уотсън, председател на Европейските либерали и демократи, изрази притеснения за състоянието на съдебната власт в България във връзка с повдигнатото обвинение за хулиганство срещу Октай Енимехмедов

 

Европейският парламент категорично осъжда опита за нападение срещу Ахмед Доган. Това заяви еврокомисар Кони Хедегор по време на дебат за свободата и върховенство на закона в България – част от пленарната сесия в Европейския парламент, съобщи бТВ. Хедегор посочи, че въпросът с опита за покушение срещу Доган е вътрешен за страната ни, но подчерта, че българските институции трябва да разследват внимателно случая и да подведат под отговорност виновните за него. Тя изтъкна, че всеки подобен инцидент е “недопустимо посегателство върху правовата държава в Европа”.

От своя страна Греъм Уотсън, председател на Европейските либерали и демократи, изрази притеснения за състоянието на съдебната власт в България във връзка с повдигнатото обвинение за хулиганство срещу Октай Енимехмедов. “Винаги сме имали притеснения за съдебната власт в България и докладът на ЕК от юли отново подчерта тези притеснения”, заяви Уотсън по време на обсъждането, посветено на страната ни.

hard admin

*

Top