Единият от убийците на Надежда Куцкова имал приятелка, съседка на жертвата

Съдът остави в ареста обвиняемите за убийството на Надежда Куцкова Велик Корчев и Станислав Маламов, стана ясно на днешното заседание в СГС. Справки от мобилен оператор доказали, че Корчев е бил на мястото на убийството във времето, когато е извършено и дори е водил разговори по това време, съобщава Блиц.
 Прокурорът изтъкна дългите криминални досиета на двамата. И Станислав, и Велик са осъждани.
“Вижда се изключителната дързост и агресия на двамата при извършване на престъплението и високата обществена опасност на деянието. Те разказват, че са избрали новогодишната нощ, защото е по-шумно. Има опасност от укриване, не пребивават трайно в София, липсва семейна среда”, мотивира се прокурорът при искането на най-тежката мярка задържане под стража. Той добави, че двамата са съдействали за разкриване на обстоятелствата по делото.
Единият от убийците на Надежда Куцкова – Велик Корчев, имал приятелка, която живеела до дома на жертвата, стана ясно от днешното дело в Софийския градски съд. От нея обвиняемият имал и дете.
Това разкри представителя на държавното обвинение пред съдия Иван Коев, който гледаше мярката за неотклонение на Велик Корчев и Станислав Маламов. Обвиняемите за грабежа и убийството на свекървата на Нели Куцкова бяха доведени в съдебна зала днес под засилена охрана. Прокуратурата поиска от съда да наложи на Велик Корчев и Станислав Маламов най-тежката мярка “задържане под стража”.
В хода на разследването на зловещото престъпление станало ясно, че жената, от която Корчев има дете, живее точно на етажа на Куцкова. Катрин Мирчева е дала показания, в които обяснява, че час преди убийството Корчев е дошъл, за да види сина си. Тя му е пуснала ключ от входа, за да влезе. След като видял детето си, младият мъж си тръгнал, а по-късно я увещавал да излъже пред полицията, че са били заедно на новогодишните празници вслучай, че бъде извикана за разпит.
По време на огледа в дома на Куцкова са били открити сгъваем нож и цигари. По-късно Мирчева разкрива пред разследващите, че Корчев й обяснил, че изгубил ножа.
Разпитано е и момиче на име Яница Михнева от Светли Влас. Двамата са я потърсили, за да се скрият. Когато пристигнали при нея, те й разказали какво са извършили. Корчев дори споделил, че е стигнал до дома на свекървата на съдия Куцкова чрез ключа от входа, който приятелката му хвърлила същата вечер.
Прокурорът разкри още, че Маламов звъннал на външната врата на жертвата си. Тя им отворила и в това време той я сграбчил, повалял я на земята, а Корчев се вмъкнал в жилището. Докато Станислав Маламов се борил с възрастната жена, Корчев ровил из апартамента и търсил вещи за изнасяне. “Маламов затискал с ръка носа и устата на Надежда. Упражнил достатъчно сила, така че жената да не може да се противопостави. Натискът продължил толкова време, че да причини механична асфикция, задушаване, което е причина за смъртта й”, разказа още в залата представителят на държавното обвинение.
Той уточни, че двамата са признали пред свидетели, че Корчев е забравил ножа и цигарите си в дома на Куцкова, тъй като са били принудени да избягат бързо. Двамата хукнали през терасата, защото на вратата се позвънило.
 Маламов и Корчев са направили пълни самопризнания, стана ясно от пледоариите на защитниците им в залата. По думите на адвокатката на Маламов той не е желаел, нито е допускал, че с действията си ще причини смъртта на Куцкова. Корчев пък заяви, че съжалява за случилото се и ще понесе наказанието си, каквото и да е то. 
Снимка: Блиц
hard admin

*

Top