Един от заместниците на Местан – от Кърджалийско? За първи път от 23 години Доган няма да влезе на заседание на ЦС на ДПС в петък

180-те човека от Централния съвет (ЦС) на ДПС ще заседават в петък в София. Очаква се избор на заместници на новия лидер Лютви Местан, както и на членове на новото Централно оперативно бюро.

20 души наброяваше ЦОБ, но отпаднаха отцепниците Касим Дал и Корман Исмаилов и ангажираният с държавна служба Айруш Хаджи. Има предложение новият ЦОБ да бъде от 25 човека.
Един от заместниците на Местан ще бъде от Кърджали, твърдят депутати.
Очаква се на 8 февруари за първи път от 23 години Ахмед Доган да не присъства за заседание на ЦС. По устав почетният председател има право да се произнася за важни избори и решения, но решил този път да остави всичко в ръцете на Местан.
В четвъртък вечерта няколко човека се събраха в така нар. “Сараи” в столичния квартал, за да обсъдят с Ахмед Доган и Лютви Местан готвените промени в ръководните органи на партията.
Местан вече е и председател на парламентарната група на ДПС. Един от неговите заместници също е от Кърджалийско – Ремзи Осман.

hard admin

*

Top