Една мечта на Крумовград стана реалност

Една отколешна мечта вече е реалност в Крумовград, след като в четвъртък бе открит реконструираният и обновен градски парк. Той се реализира с много труд, с много упоритост и с амбицията Крумовград да върви напред, да се развива и утвърждава като добро място за живот на хора от различни възрасти.

Най-големият парк за отдих в Крумовград е разположен на площ над 13 декара в централната зона на града. Паркът е с обновени алеи, с арка откъм основната пътна артерия в Крумовград, с лятна естрада и велопътеки. Най-голямата атракция е фонтанът с водна каскада. Проектът за реконструкция, обновяване и доизграждане на парка бе на стойност 1,4 млн. лева и е по оперативна програма “Развитие на селските райони “.

„Строителството на градския парк, с разноцветни алеи, фонтани, с много пейки и детска площадка е адресирано най-вече към младите хора и е за отдих на възрастните хора. Дано тук да отглеждат и своите внуци”. С тези думи се обърна към гостите и гражданите кметът на община Крумовград Себихан Мехмед.

Лентата бе прерязана от градоначалника, изпълнителя на строителството и реконструкцията и от заместник-областния управител на Кърджали Асен Тюрдиев с пожелание за достойно бъдеще за община Крумовград. По думите на министър Томислав Дончев, изречени преди дни в Кърджали на форума „Възможности за финансиране на проекти по оперативни програми на ЕС”, община Крумовград се нарежда на второ място след община Кържали с усвоени 14 096 427 лева и на първо място по усвоени европейски средства на глава от населението.

hard admin

*

Top