Едно уволнение за гафа „Пампорово=Аспен“, но на служителка на туристическа фирма

Едно уволнение вече е факт заради гафа със снимката в новогодишното обръщение на президента Росен Плевнелиев. Тогава вместо изглед от Пампорово бе пуснат кадър от Аспен в САЩ.

Снимката на Скалистите планини в Колорадо е била на сайта на “Балкантурист” заради “копи пейст” на служителка на компанията, която вече е уволнена. Това съобщи за Дарик директорът на туристическата фирма Нели Сандалска, цитирана от Дарик.

Според Сандалска изображението не подвежда туристите, които избират да почиват в Пампорово, защото е придружено от други снимки, които наистина са от курорта.

Освен това сайтът на “Балкантурист” е само на български език, а българите много добре знаели къде е Пампорово.

Сандалска допълни, че никой не я е потърсил за разрешение снимки от сайта на ръководената от нея компания да бъдат използвани като изображения в клипа с новогодишната реч на президента Росен Плевнелиев.

“Не знам кой и защо е взимал снимки от сайта на “Балкантурист”. Никой не ми се е обаждал, не е искал да говорим по този въпрос. Има специалисти, които правят сайтовете. Тази снимка е взета от сайта на Пампорово, никой няма да взима снимки за Пампорово от Аспен. Неприятна ситуация. Никой не го е направил с умисъл. Но не може да сложиш тази снимка и да твърдиш, че това е Пампорово”, коментира Сандалска.

Нели Сандалска беше категорична, че всички снимки на сайта на “Балкантурист” ще бъдат проверени, за да не се допуснат нови грешки от страна на служителите й.

Шефката на “Балкантурист” беше категорична, че ситуацията е неприятна, но тя няма да се отрази негативно на имиджа нито на българския президент, нито на страната ни.

hard admin

*

Top