Езиковата се преклони пред Ботев

Учениците от Езиковата гимназия в Кърджали отбелязаха 166 години от рождението на Христо Ботев. Те поднесоха венец и цветя пред бюст-паметника на поета-революционер в двора на училището и почетоха делото му с едноминутно мълчание.
В знак на признателност Първият ученически гвардейски отряд уважи своя патрон с почетен караул и поздрави с танц участващите в тържеството.
„Живее само 28 години, но остава в националната памет както с творчеството си, така и с революционното си дело”, каза в словото си за Ботев директорът г-жа Йорданка Чавдарова. Обръщайки се към възпитаниците на училището, тя подчерта, че младите хора са бъдещето на родината ни. Затова те трябва да се учат от историята, да помнят и уважават светлите дати от българското революционно минало, да почитат своя патрон и да не забравят датата 6 януари.
На видеоекран учениците от 11 клас представиха изготвените от тях презентации за живота и делото на Христо Ботев, показвайки цялата му дейност като поет, публицист, журналист, преводач, литературен критик, революционер и мислител.
hard admin

*

Top