Екатерина Захариева – почти сигурен служебен премиер

Росен Плевнелиев ще предложи за служебен премиер жена. Това е най-довереният му човек още от времето, когато беше строителен министър. Става дума за настоящия главен секретар на президентството и бивш зам.-министър на строителството Екатерина Захариева, която е юрист по професия.
Вицепремиери в служебното правителство ще бъдат съветникът на Плевнелиев по икономика и иновации Евгени Ангелов и Цветлин Йовчев, шеф на кабинета на президента, сочат неофициални източници. Ангелов ще седне на стола на Делян Добрев, а Йовчев – в стола на Цветан Цветанов.
За министър на правосъдието се готви друг кадър на Плевнелиев – юридическият му съветник Росен Кожухаров, а за социален министър Деяна Костадинова, която е секретар по социалните политики. Другият вариант е Камелия Лозанова, шеф на Агенцията по заетостта.
Министър на финансите става царски човек. По-вероятно е Димитър Ивановски, но се коментира и името на Любомир Дацов. И двамата бяха заместник-министри на финансите, а сега Дацов е заместник-председател на НДСВ. За регионален министър е обсъждана кандидатурата на бившия парламентарен секретар на МРРБ Павел Атанасов. Младежът в момента работи в екипа на Плевнелиев.
Мирослав Найденов се опитал да лансира за служебен земеделски министър своя заместник Цветан Димитров, но от “Дондуков” 2 обсъждали името на собственика на винарска изба “Тодоров” – Иван Тодоров.

 

hard admin

*

Top