Екоинспекцията: След получен сигнал на 112, установихме, че мандра "Алада" замърсява приток на Арда

Експерти от РИОСВ и Регионална лаборатория – Смолян констатираха замърсяване от дейността на млекопреработвателно предприятие на река Бялизворска, приток на река Арда. Проверката е по сигнал от телефон 112, получен около 20 часа на 23 август, съобщиха днес от екоинспекцията.
Веднага е организирана проверка. Установено е, че причината е заустване на отпадни води от дейността на „Млекопреработвателно предприятие”- село Бял извор към ЕТ „Алада – Мохамед Банашък”- Бял извор. Взета е водна проба и след анализ на получените резултати на нарушителя ще бъде наложена имуществена санкция. При проверката представители на предприятието не са открити.
Екипите са инспектирали и река Мугленска. При проверката е установено наличие на известно количество умряла риба в напреднал стадий на разложение. На място са замерени разтворения кислород и наситеността с кислород на водата, които са два пъти над нормите – 8,5 мг/л при норма минимална 4 мг/л и 95% наситеност О2 при минимална норма 40%. Поради липса на източници на замърсяване, мнението на експертите е, че в този случай се касае за бракониерска проява, съобщават от екоинспекцията.

—————————————————————–
Маркови парфюми с до -60% отстъпка за всички клиенти !!!

hard admin

*

Top