Експериментът във „Възрожденци“: Всеки 3-ти не спазва задължителния знак, 80 на сто не признават ограничението от 40 км в час

На булевард „Христо Ботев” в кърджалийския квартал „Възрожденци” през месец октомври м. г. бяха въведени временни ограничения за движение. Заради лошото изпълнение на проект „Воден цикъл”, те ще са в сила минимум 7 месеца, а не обещаните 40 дни.
В тази връзка, от двете страни на стеснения участък от пътя за поставени знаци, които да облекчат трафика и да гарантират безопасността на участниците в движението. От Пътна полиция и Общината са преценили, че водачите на МПС в Кърджали са грамотни хора и могат да разчитат знаците и затова не са поставили бетонни блокчета, които да разделят двете ленти, за да не възникват инциденти.
Но какво се получава?
Ако застанете за три минути край двата знака на бул. „Христо Ботев”, до отбивката за бившата „Сердика”, ще установите, че почти всички водачи ги нарушават. Около 80 на сто от автомобилите профучават с повече от 40 км в час, въпреки наличието на забранителен знак – „Забранено е движението със скорост, по-висока от означената”, сиреч 40 км в час.
Всеки трети пък не спазва знака „Преминаване отдясно на знака”, който е от групата на пътните знаци със задължителни предписания, и кара в насрещното.
Вижте видео – вдясно или тук
hard admin

*

Top