Елисавета Кехайова и Ресми Мурад поведоха хорото на празника в Жълтуша

Гюнер ШЮКРИ

Кандидатът за народен представител от листата на ДПС за 9-и МИР в Кърджали Елисавета Кехайова и кметът на община Ардино Ресми Мурад уважиха празника на село Жълтуша. По традиция в край на септември стотици хора от околните села Падина, Бял извор, Еньовче, Седларци се събират на площада в населеното място, за да се поздравят и повеселят заедно.
Кандидат – депутатът от ДПС поздрави жителите и гостите на Жълтуша с празника, като им пожела здраве, дълголетие и да продължават да пазят и съхраняват тези хубави традиции. „Именно съборите дават възможност на хората и техните семейства да се срещат отново заедно в родния си край”, заяви Елисавета Кехайова.
Центърът на едно от най-големите села в община Ардино се изпълни с хора. Навсякъде имаше сергии с разнообразни стоки. Най-много бяха димящите скари с кебапчета, кюфтета и пилета, въртяха се и чевермета.
Организаторите подготвиха богата музикална програма. За доброто настроение на жълтушенци и гостите се погрижи местната мъжка битова  и фолклорна група с ръководител и солист Стефан Терзиев. В центъра на селото се извиха кръшни хора.
Гости на празника бяха още председателят на предизборния щаб на ДПС в Ардино Изет Шабан и председателят на общинския съвет Сезгин Байрям. 
Купуването и продаването на гласове е престъпление!
24rodopi.com
hard admin

*

Top