Елхата на „Славейков” грейна пред погледа на Дядо Коледа

Коледната елха в СОУ „Петко Рачов Славейков” грейна в четвъртък на традиционно тържество в двора на училището. Водещите Даниела и Георги от пети клас, заедно с двете бухалчета УПКО-Иван и Николай от същия клас, откриха празника с коледни стихчета и забавни диалози. Едното бухалче се оплака, че никой не е възпял в песен усилията, които вече 30 години УПКО полагат за посрещане на Дядо Коледа. За да го опровергаят, второкласниците от детската вокална група, заедно с всички славейковци от многобройната публика, изпяха официалният училище химн „Завинаги №1″. По-късно лъчезарните певци се погрижиха за настроението на пристигналия Дядо Коледа със своите коледни песнички.
Добрият старец не пропусна да поздрави учениците от най-гостоприемното училище в България, поздрави ги за успехите им и ги увери, че следи за тяхното развитие в новия им училищен сайт, който разглежда редовно, тъй като и в Лапландия вече има интернет. Специално се обърна към директора Милко Багдасаров, за да го поздрави за постиженията на славейковци през годината и да обещае много подаръци за най-изявените.
Двамата заедно стартираха обратно броене и децата отброиха от 10 до 1, елхата светна и изумителни фойерверки озариха тъмното небе над квартал “Възрожденци”. Пищната заря създаде невероятна емоция най-вече сред най-малките. Бонбоните с късмети, които Дядо Коледа хвърли към малчуганите в публиката, допълниха и подсладиха празничното настроение.
Водещите задоволиха любопитството на бухалчетата относно обичаите в различните държави за украсяване на елхата, предоставяйки любопитни и интересни факти за традициите в различните точки на света.
Шоуто завърши с химна на училището “Шампиони”, а водещите анонсираха организирането и участието на състави от СОУ “П. Р. Славейков” в концерт – част от инициативата на Община Кърджали „Коледна приказка под елхата”, който ще се проведе на 10 декември от 16,00 часа и чиито домакини са славейковци.
24rodopi.com
hard admin

*

Top