Енимехмедов: Нямах намерение да убивам Доган! Съжалявам, че пистолетът засече! Съдът: Остава под стража!

Не исках да убивам Доган!
Това заяви и днес нападателят на лидера на ДПС Октай Енимехмедов, който влезе в Софийски районен съд, където му се гледа мярката за неотклонение “Задържане под стража”. 25-годишният мъж бе конвоиран от 6-ма полицаи.
“Да, качих се на трибуната при Ахмед Доган, насочих пистолет към него, но не с цел да го убивам, а да го сплаша. В миналото съм правил престъпления, за които съм поел отговорност, но от години полагам усилия да допринеса с нещо за тази страна. Мисля, че съм в полза за обществото. Мога да съм заплаха за тайното общество на ДПС”, каза Енимехмедов.
„Колкото до укриването – нямам намерения да го правя, но някой друг – може да има намерение да ме затрие. Надявам се на справедлив процес. Може би възрастта ми и идеалите ми ме подтикнаха да извърша това деяние, за което не съжалявам. Единствено съжалявам, че пистолетът засече”, заяви Енимехмедов.


Съдът остави в ареста Енимехмедов. От съдебното заседание стана ясно, че той е бил осъждан два пъти като непълнолетен за грабеж и за причиняване на телесна повреда. Енимехмедов има едно дело, приключено с осъдителна присъда, която не е влязла в сила. Според прокуратурата се наблюдава един трайно изграден престъпен модел на поведение. Има опасност Енимехмедов да се укрие или да извърши повторно престъпление. По тази причина обвинението поска постоянен арест.
Нападателят на Доган е защитаван от служебен адвокат. Според защитата – балистичната експертиза показва, че оръжието не е огнестрелно и е неизправно. Липсват данни за възпроизведени изстрели.
Ако има обжалване, мярката ще се гледа на 29 януари.

hard admin

*

Top