Енимехмедов пред разпитващите го: Аз съм български патриот! МВР: Нападателят на Доган е бил близък с наркобарон!

25-годишният Октай Енимехмедов, който опря пистолет в главата на Ахмед Доган, описва себе си като “български патриот”. Той действал за доброто на държавата. Енимехмедов обяснява деянието си като лично решение и по никакъв начин не приема да бъде свързан с други хора и мотиви, съобщиха от МВР.
„Октай Енимехмедов се определя като честен човек, с висок морал, и напълно самостоятелен в решенията си. Неговото деяние представлява еманация на неговото его, чрез което иска да покаже, че присъства в този свят и има какво да каже на обществото”, каза Неделчо Стойчев, директор на Института по психология, на извънредна пресконференция.
Вътрешният министър Цветан Цветанов благодари на колегите си, които до 3 часа тази сутрин събеседвали с извършителя на опита за покушение.
Както вече 24rodopi писа, в дома на атентатора Октай Енимехмедов е намерено предсмъртно писмо, което той е оставил в случай че загине.
Според Стойчев Енимехмедов не е искал да застреля Доган, а е имал намерение да направи политически преврат и да покаже на лидера на ДПС, че нещата трябва да се променят.

Енимехмедов е използвал сигнално-звукови патрони, за да покаже чрез звук на Ахмед Доган и на всички делегати, че мнението му трябва да бъде чуто и Доган да разбере, че не е недосегаем, посочи Стойчев.

Октай Енимехмедов в миналото си е бил близък до известния столичен наркоразпространител Христо Ширев, съобщи министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов.
Енимехмедов определя Ширев като свой близък приятел, като дори имат и съвместна снимка.Пред психолозите атентаторът сам обяснил, че допреди две години, e бил част от криминалния контингент и дори е участвал в пласирането на наркотици, посочи вицепремиерът и допълни, че Енимехмедов си е признал, че е употребявал кокаин.
Преди две години обаче започнал да се интересува от политика и е имал желание да участва в него, посочи Цветанов. Като причина за извършеното престъпление министърът посочи и разводът на родителите на Енимехмедов. “Защото, когато една голяма любов претърпи прелом, в членовете на семейството се натрупва агресия и желание за себеизява”, коментира Цветанов.

hard admin

*

Top