Ердинч Хайрулла: Гузен негонен бяга! Защо Караянчева брани едно лице, което твърди, че ръководи 4 горски стопанства?

„От 25 години посещавам Нановица и се срещам с живеещите в района. Знам проблемите на всяка улица, на всяка махала. Няма да търпя назидателен тон от човек, който е посетил Нановица за първи път в живота си и си прави удобни изводи. Ще си позволя обаче да отправя въпроси за дирижирани процеси от канцеларии в Кърджали за напрежение в Момчилградско”, заяви народният представител Ердинч Хайрулла по повод отправените срещу него нападки от Цвета Караянчева.
„Защо г-жа Караянчева отхвърля правото на работа на млади инженери, а адвокатства на пенсионер, който не е желан от хората в региона? Защо не подкрепя хората от региона, а лице със съмнителни качества? Защо Караянчева защитава едно лице, което твърди, че ръководи 4 горски стопанство в региона? Защо адвокатства на човек, който казва, че „коли и беси в сектора”, че е „неформален директор”? Тя ли му е работодател? Викани ли са политически активни ловци на инструктаж в партиен офис в Кърджали? Какви задачи са им поставяни? След подобен инструктаж ли бе обявено, че протестите на ловците са политически? Изричано ли е по време на тези инструктажи „Спокойно, срещу протестиращите ще бъде използвана сила”? Очаквам отговор на тези въпроси, а не да ме въвличат в спор „Една жена каза, че Ердинч Хайрулла беше в район Нановица”, заяви народният представител Ердинч Хайрулла след дадения брифинг от Цвета Караянчева.
„Подбудите за протеста, който е готвен за вторник в Момчилград, са чисто политически. Те са предизвикани от кметове на ДПС и общински съветници. Имам информация, че депутатът Ердинч Хайрула лично е обикалял района на Нановица, за да кара хората да излязат на протест”, заяви по-рано депутатът и областен лидер на ГЕРБ Цвета Караянчева.
„Откликнах на поканата на жителите на микрорайон Нановица. Нещата, които чух, будят тревога. Протестът е срещу лице, което оказва психологически тормоз върху населението. Задайте си въпроса защо никой не протестира срещу новия горски директор в Момчилград или срещу някой друг новоназначен началник?”, посочи народният представител Ердинч Хайрулла.
Както вече 24rodopi.com писа, в Общинска администрация в Момчилград бе внесено Уведомление за гражданско присъствие и шествие  от УС на ИК „За предотвратяване на репресиите в държавно горско стопанство „Момчилград”, с председател Ергин Наджи Емин .
Ловците от община Момчилград ще блокират пътя Кърджали – ГКПП „Маказа”, в района на спирка „Джебел”, във вторник от 11.30 ч. до 12.30ч.
За отговорник на обществения ред е посочен Ерсин Метин Юмер. Очакваме на мероприятието да присъстват около 1 000 граждани, посочи той.
 Ще припомним, че над 200 души блокираха пътя Кърджали – Гърция за 3 минути на 9 декември.
Още през 2003-та година 2 500 души подкрепили подписка за отстраняването на Шукри Вели, отбеляза депутатът Ердинч Хайрулла.
Той разкри, че ловното поле „Равен”, за което също протестират местните ловци, било разделено от земеделското министерство през 2012-та с протекциите на активисти на ГЕРБ. Територията на ловното стопанство отново бе възстановена след решение на Върховния административен съд.
„Най-накрая, по моя информация, се появи човекът, който стои зад лицата, които провокират напрежение в Момчилградско. След седмици Караянчева не издържа и излезе наяве. Гузен негонен бяга! Изпуснатите нерви и излизането на сцената само показват, че назначението на Шукри Вели и опитите за разделяне на ловното поле са политически. Караянчева трябва да отговори и на още един въпрос: Какво я кара да е такъв яростен защитник на лице, което тормози хората в района?”, добави депутатът Ердинч Хайрулла.
24rodopi.com
hard admin

*

Top