Ердинч Хайрулла и Ресми Мурад благодарят на изселниците в Измир за подкрепата на изборите

Гюнер ШЮКРИ
 
В началото на седмицата делегация на ДПС, водена от един от зам.-председателите – Рушен Риза, посети турския град Измир. Визитата е по покана на ръководството на изселническата организация „Балгьоч” в Измир. В партийната група бяха включени още народните представители инж. Ердинч Хайрулла и Четин Казак, кметът на община Ардино Ресми Мурад и други.
Ресми Мурад заяви, че по време на посещението, заедно с кърджалийския депутат инж. Ердинч Хайрулла и представителя на ДПС в Измир Исмаил Ватансевер са посетили и изказали благодарности на кметовете на общините Борнова – проф. д-р Кямил Окйай Съндър, Мендерес – Ергюн Юзгюн и Буджа – Ерджан Татъ за тяхната подкрепа за българските граждани, живеещи в териториите на техните общини.
Кметът Ресми Мурад каза още, че на срещите е възникнала идея община Ардино да се побратими с община Мендерес. „В най-близко време двете страни ще обсъдят на заседания на общинските съвети идеята за сътрудничество”, допълни той.
 
На снимката: Депутатът инж. Ердинч Хайрулла, кметът на Ардино Ресми Мурад и представителят на ДПС в Измир Исмаил Ватансевер заедно с кмета на община Мендерес Ергюн Юзгюн (в средата)
hard admin

*

Top