Ердоган отряза Youtube и Twitter, Tor Browser прамахва цензурата

В Турция бившия кмет на Истанбул и настоящ премиер Реджеп Тайип Ердоган (на турски: Recep Tayyip Erdoğan), реши, че може всичко, и отряза достъпа до youtube.com. Въпреки, че съда в Турция постанови това за незаконно и отмени първоначалната забрана. Причината за това е изтекъл и публикуван в youtube.com запис на не особено добрата идея Турция да атакува провокативно Сирия. Чичо Сам за пореден път се опитва да вади кестените от огъня с чужди ръце.
Горкия, явно няма читави съветници, които да му обяснят, че тази селска мярка, в стил партиен секретар на БКП в България от времето на 50-те години, няма как да сработи през 2014 година.
В момента турците повишават масово своята интернет култура и знания и теглят Tor Browser, който им осигурява достъп до всичко, включително и youtube.com.
Партията на Реджеп Тайип Ердоган (Recep Tayyip Erdoğan) вече изгуби първата позиция в Турция още преди тази глупава забрана на достъпа до youtube.com. А сега Истанбул и Анкара са на ръба на въстание по този повод.

Ако някой все още се чуди, какво да прави със забраната на достъпа до youtube.com и Twitter, наложена от Реджеп Тайип Ердоган (Recep Tayyip Erdoğan), може да изтегли Tor Browser и да премахне цензурата.

hard admin

*

Top