Ефрем Моллов: До две седмици изграждаме Партия „Помак“

Помаците в България ще имат своя партия, което ще бъде учредена до две седмици. Това съобщи в студиото на Бтв родопчанинът Ефрем Моллов, който е председател на Европейския институт „Помак”. На последните избори Моллов беше кандидат за депутат от регион Смолян. Партия „Помак” – така ще се казва новата формация, отбеляза той.
“Сергей Станишев се извини на турците, заради възродителния процес на големия митинг на 16 ноември. Но досега никой от БСП не се е извинил на помаците”, каза в ефира на Би Ти Ви Ефрем Моллов. На трибуната в столицата до Сергей Станишев, Пламен Орешарски и Лютви Местан се намирало лице, което Моллов определи като „член на фашистката организация Дружба „Родина”.
“Това не е първото извинение на Станишев към българските турци. Правил го е още веднъж и преди години. Сега вероятно беше много въодушевен от много хора на митинга, затова пак се извини”, каза историкът доц. Михаил Груев.

За последните 135 години имената на българомохамеданите у нас били сменяни 7 пъти, последният път – през 1972-ра година.
Нова партия на име „Помак” ще търси национално обединение и извинение за възродителния процес от управляващите, каза Ефрем Моллов. Той добави, че българите-мюсюлмани са дали прошка, но извинението все пак е нужно.
„Досега политическите модели се изчерпиха, експериментирахме с всякакви неща и в този нов политически модел всички ще се обединим”, заяви Моллов. По думите му в момента никой не дава алтернатива на управлението на държавата.

hard admin

*

Top