Жана и Дарина шашнаха Бинка Добрева в „Орфеева дарба”

„Славеите” от Езиковата с медали от конкурса
„Момичета, вие от Котелското музикално училище ли сте? Пеете невероятно, орнаментиката ви е страхотна, вие сте сърцето и душата на родопската музика” .
Тези думи са към дванадесетокласничките от ГПЧЕ „Христо Ботев”-Кърджали Жана Станкова и Дарина Заимова, които завоюваха един златен и два бронзови медала на Десетото издание на Националния конкурс за музикално и танцово изкуство „Орфеева дарба”. Конкурсът се провежда под патронажа на Столична община и в него се включиха над 100 участници от цялата страна, като кърджалийските славеи се състезаваха в групата на професионалистите, някои от които студенти в музикални висши учебни заведения. Възпитаничките на езиковата гимназия разкриха своя певчески талант с акапелно изпълнение и дует с музикален съпровод и изумиха журито с професионално овладените си гласове, за които не са били подготвяни от музикални педагози. Значителна подкрепа за техния талант оказва ръководството на училището, което 5 години финансира тяхното участие в такива форуми.
След изявата на двете млади певици, събрали в китка най-красивите звуци от Родопите, дълго време аплодисментите и овациите на публиката не стихваха. Заслужени адмирации момичетата получиха от проф. Бинка Добрева, председател на журито, вокален педагог в ЮЗУ “Неофит Рилски” и част от „Мистерията на българските гласове” и Снежана Борисова, представител на Дом на културата “Красно село”- София, които им засвидетелстваха своето уважение и им потвърдиха, че с участието си в този конкурс са приети за студентки в ЮЗУ “Неофит Рилски”.
hard admin

*

Top