Жандармерия влиза в Перперек, Широко поле и вилната зона край Кърджали

Специализираното полицейско управление в Кърджали ще насочи своите сили в предстоящата акция срещу битовата престъпност във вилната зона край Кърджали, районът на село Перперек и в село Широко поле.
Както вече 24rodopi.com писа, специализирана операция за противодействие на битовата престъпност ще бъде проведена на територията на областта, обявиха от полицията. В нея ще бъдат използвани сили на районните управления „Полиция”, Специализираното полицейско управление (жандармерията) и ОУ „Пожарна безопасност и защита на населението”. Акцията стартира тази сутрин в 7.30 часа.
Районите на Перперек, Широко поле и вилната зона край Кърджали са избрани след анализ на станалите през последните месеци престъпления.
Вилната зона на Кърджали от атакувана от крадци от години. „Най-лесно се нападат имотите край града. Тук, в района на старата „Сердика” и над училище „Славейков” стават много кражби. Нападат ни постоянно. Има някаква банда. Преди седмица обраха съседа. Жалваме се в полицията, но още не са заловили крадците”, разказа пред 24rodopi.com обраният пенсионер Цвятко Илиев (на снимката). Три кучета пазят имота му, но крадците успели да ги неутрализират и да загигнат водна помпа, електрожени и други уреди. Илиев е един от последните кърджалийци, които са подали жалби за битовата престъпност.
Село Широко поле е избрано заради зачистилите напоследък кражби на животни. Районът на село Перперек е известен с множеството дребни кражби, а обичайните заподозрени са ромите от махала Дардере. Наскоро БДЖ обяви участъкът край селото за един от 4-те в страната с най-много посегателства върху ж.п. инфраструктурата.
 
Как стартира акцията – четете по-късно тук
hard admin

*

Top