„Желязната” Емилия: Благодаря на всички за подкрепата в турнира „Воля за победа”

Председателят на Спортния клуб за хора със сензорни увреждания „Родопи” в Кърджали Емилия Стоянова изказва искрените си благодарности към всички състезатели взели участие в открития турнир с ранг на национално първенство по канадска борба „Воля за победа”.

Състезанието се проведе в памет на незрящата Недялка Камбурова. През пролетта тя бе блъсната от автомобил, докато пресича на пешеходна пътека. Няколко дни по-късно почина. Камбурова беше основател на клуба.
„Без подкрепата на община Кърджали в лицето на кмета инж. Хасан Азис, федерацията по канадска борба с президент Асен Хаджитодоров, бензиностанция ОМВ-Кържали би било изключително трудно да осъществя тази моя голяма мечта”, заяви Стоянова. Тя изказва благодарности и на собственика на хотел „Брезата” в туристическия комплекс „Белите брези” край Ардино Сейфи Мутлу и съпругата му за преференциалните цени за нощувки и храна на спортистите, взели участие в турнира, както  и на собственика на „Панорама 2000″-Ардино Ервин Арслан, осигурил безалкохолни напитки и минерална вода.

„Хората с увреждания останаха приятно изненадани от топлото гостоприемство на родопчани. Гостите се почустваха като в приказка”, сподели Стоянова.

Фолклорна група „Родопчанка” към читалище „Родопска искра” от Ардино с ръководител Светла Семерджиева благотворително пяха популярни български народни песни. Гост на вечерта бе и зам.-кметът на община Ардино Изет Шабан.

Гюнер ШЮКРИ

 
hard admin

*

Top