Жената, направила опит да са самоубие във „Водното огледало”, била една от жертвите на пирамидата „Русев и адвокати”, настаниха я в Психиатрията

Жената, която направи опит да сложи край на живота, е настанена в кърджалийската Психиатрична болница. Тя е на 37 години и живее в квартал „Веселчане”, разказаха нейни съседи от блокове „Балатон”.
Както първи 24rodopi писа,  към 10.30 часа днес минувачи забелязали жена със съмнително поведение край водното съоръжение. Те се обадили на телефон 112, а някои се опитали да я заговорят. „Първи да й помогнат се бяха втурнали възрастни съпрузи от близките блокове. Те я умоляваха да се отдръпне от перилата”, разказаха за 24rodopi свидетели.
Дошлите полицаи спасиха жената, която искаше да сложи край на живота си, скачайки във „Водното огледало” от Ардинския мост.
Видимо разстроена, жената плачеше, докато дойде линейка. Екип на Спешна помощ я качи в колата и откара към болницата. Край железопътните релси на моста пък се извършва ремонт от множество работници. Те обаче разбрали за случващото се едва като дошли полицаите.
„Тя е една от жертвите на пирамидата на строителния предприемач Христо Русев и на партньорите му. Взе заем, за да бъде в полза на много близки хора, но се оказа измамена”, разказаха съседите й.
Ще припомним, че вчера съдът в Кърджали обяви Христо Русев за общодържавно издирване. По едно от делата той получи присъда от 7 години и 8 месеца затвор, която влезе в сила. Русев и неоткриваем от около 20 дни. Вчера не се появи в съда и за друго дело.
Той, адвокатите му и бивш прокурор измамили близо 50 човека, като им взели между 30 и 50 хиляди лева, но не им предоставили жилищата, както било по предварителен договор. Това самопризнание направи самият Русев в жалба до главния прокурор, в която посочи имената на още 5 човека, участвали в измамната схема за близо 1 000 000 лева.
hard admin

*

Top