Жена с инсулт в Синчец, пробиха пътя за да я извозят до болницата! Пациент с инфаркт в Чилик, сърдечно болен в Лъжичник чака помощ от вчера

218 села са без ток, до 130 няма достъп

218 населени места в област Кърджали все още са без ток. До 130 села няма достъп.
Областният кризисен щаб изиска от щабовете по общини да подадат актуална информация за броя на населените места без електрозахранване, водоподаване и проходими пътища, за наличието на болни и бедстващи хора и необходимостта от храна, питейна вода и лекарства. Проверява се нуждата от агрегати за захранване на спешните центрове, медицинските пунктове, защитените жилища и т.н. Към Ардино е пренасочена роторна машина.
Тази сутрин екипите на Пожарната и Спешна помощ успяха да пробият пътя до с. Синчец, за да извозят пациентка с инсулт, която в момента се транспортира до болницата в Кърджали. Пациент с инфаркт от Чилик е взет с линейка и пътува за болница.

От вчера спасители  и медици газят преспите, за да стигнат до махала Лъжичник на крумовградското село Бук, където има сърдечно болен. Наложило се е да пренощуват в Пашинци, след като високопроходимите коли са закъсали в снега. Преди час са стигнали до болния и предстои да го извозят с трактор. Цялата жива сила и техника на ЕСО и ЕBН е концентрирана в района на Ардино. Продължава работата по отстраняването на повредата на електропровода между Кърджали и Смолян, захранващ подстанция Ардино.
hard admin

*

Top