Жените в плажния волейбол: Г-н Багдасаров, колкото плащате на мъжете, толкова искаме и ние!

Дамите искат равенство с мъжете по отношение на наградните фондове и инвестиции в младите двойки
 
Евелина Чолакова заедно с още 22 плажни волейболистки изпратиха отворено писмо до председателя на комисията по плажен волейбол към БФВ Милко Багдасаров с копие до изпълнителния директор Иван Раев.
Те правят някои предложения пред народният представител от Кърджали, който е и шеф на комисията по плажен волейбол, от финансово естество – относно изравняването на наградните фондове на турнирите в България при жените с тези при мъжете и използването на сумата от регистрационните такси, събирани от федерацията, за подпомагането на млади двойки.
„Предлагаме размерът на наградния фонд за всички женски турнири от програмата на БФВ да бъде определян от броя отбори в основна схема (само в основна схема, защото така или иначе отборите от квалификационните дни на турнирите не очакват парични награди). Тоест, ако има само 8 отбора, записали се за даден турнир, и това се окаже основната схема на турнира, можете да намалите наградния фонд пропорционално, сравнено с мъжкия турнир. Но, ако в мъжкия турнир също има само 8 записали се отбора, то тогава ние бихме искали и очакваме наградните фондове да бъдат абсолютно еднакви”, се посочва в писмото.
hard admin

*

Top