Жените от АБВ направиха дарение във фонда за семейства с репродуктивни проблеми

Жените от Коалиция АБВ инициираха дарение във фонда за семейства с репродуктивни проблеми в Община Кърджали. Доц. Дора Щерева и Венелина Милушева направиха вноската от името на кандидатите за депутати от 9-и МИР и призоваха и останалите партии да се включат в инициативата.
„Един от най-сериозните проблеми на нацията ни е демографския срив. В работата си като преподавател се сблъсквам с неговите последици”, каза доц. Щерева. Само с цитиране на данни и правене на констатации няма да се реши проблема, трябват конкретни стъпки, допълни тя.
„Макар да не е голяма сумата, с даряването на лични средства в този фонд, създаден в нашата община по инициатива на независимия общински съветник д-р Марин Мухтаров, искаме да обърнем вниманието на обществеността към необходимостта от усъвършенстване на законовата рамка за подпомагане на хората с репродуктивти проблеми, такава почти липсва”, допълни адвокат Милушева. „От Коалиция АБВ настояваме да бъде регламентирана защитата на работното място на жените с репродуктивни проблеми за целия период на процедурите, включително и за изследванията”, обясни тя.
24rodopi.com
hard admin

*

Top