Жени Стайкова била обявена за победител в конкурса за шеф на НЦОЗА, но „софийски тарикати“ я прецакали

Шефът на Регионалната здравна инспекция (РЗИ) в Кърджали доц. д-р Жени Стайкова е спечелила конкурса за длъжността „директор” на Националния център по обществено хранене и анализи (НЦОЗА), но дългогодишните чиновници в структурата на здравното министерство са провалили назначението. Това разкриха за 24rodopi.com източници от министерството. „В този център са като в затворено общество. Кой кого е докарал на работа, кой с кого е близък и на каква основа – не се знае. Но чужд човек не може да припари, ако ще и конкурс да спечели”, добавиха източниците ни.
Както вече 24rodopi.com писа, доц. д-р Жени Стайкова постигна най-добър резултат в конкурса. Трима бяха кандидатите. Настоящият директор доц. Хари Грива се конкурира за поста с проф. Петко Салчев, директор на дирекция „Класификационни системи”, и Жени Стайкова. Кърджалийката получи оценка 5 за знания по обществено здраве, а Грива и Салчев – по 3,5.
Комисията, провеждаща конкурса, начело с проф. Веселин Борисов от факултета по Обществено здраве на МУ-София, е определила за победител в конкурса д-р Жени Стайкова, но изненадващо министър Андреева прекратила процедурата, поясниха от здравното ведомство.
Доц. д-р Стайкова е дипломирана в Ленинградски санитарно-хигиенен медицински институт, в последствие специализирала в Москва и защитила дисертационен труд за качеството на околната среда и здравния риск в района на град Кърджали.
hard admin

One Comment;

  1. Ivan Petrov said:

    ДВАМА КАНДИДАТИ ОТ ЦЕНТЪРА УЧАСТВАХА В КОНКУРСА, КОЙТО БЕШЕ ПРЕКРАТЕН.

    Министърът на здравеопазването д-р Таня Андреева прекрати процедурата за провеждане на конкурс за длъжността „директор” на Националния център по обществено здраве и анализи със заповед № РД 15-996 от 27.09.2013г. От страна на НЦОЗА документи за участие в конкурса бяха подадени от доц. Християн Грива –настоящ директор на Центъра и проф. Петко Салчев – директор на дирекция „Класификационни системи”. И двамата имат дългогодишен опит в областта на управлението на здравеопазването и научната дейност. В конкурса участва и трети кандидат, който не е служител на НЦОЗА.
    Dori imeto i ne se spomenava!

*

Top