Жестока серия на ало-мафията! 79-годишна плати 5 бона за „счупен крак” на щерката

Източните Родопи се превръщат в основен донор за бандитите по жицата. Още един удар направиха от ало-мафията в рамките на дни.
5000 лв. е предала на телефонни измамници 79-годишна от Кърджали. Около 13,30 във вторник на телефона на жената позвънил мъж, който се представил за лекар. Мнимият медик съобщи, че дъщерята на възрастната кърджалийка претърпяла катастрофа, със счупен крак е и се налага спешна операция, за която са необходими пари. Уплашената жена предала сумата в близост до дома си. При разговора по-късно станало ясно, че потърпевшата и друг път е била атакувана по телефона от измамници, но не се е поддала на натиска. По случая е образувано досъдебно производство за измама. Последните четири измами в областта са по същия сценарий. Измамниците са отново в активизация и полицията призовава гражданите да не предават пари, които непознати им искат по телефона по какъвто и да е повод.
В понеделник 80-годишна кърджалийка предаде 2800 лв. и златни накити на телефонните измамници. Дни по-рано пък две жени изгоряха с общо 1700 лева.
hard admin

*

Top