Животновъдът Бойко Синапов – първи в списъка „10 мюсюлмани – зам.-министри“?

Животновъдът Бойко Синапов е кандидат №1 за списъка „10 мюсюлмани зам.-министри”, спряган е за зам.-министър на земеделието. Това е „новината”, която коментират политическите централи в Кърджали след митинга на ГЕРБ на площад „Освобождение” в четвъртък вечерта.
През симпатизантите си лидерът Бойко Борисов представи шефа на Асоциацията на животновъдите като „адаш”. Бойко Синапов пък с факти се опита да покаже, че правителството на ГЕРБ помагало най-много на заетите в селското стопанство.
Както вече 24rodopi.com писа, близкият до бившия земеделски министър Мирослав Найденов животновъд от Балабаново бе назначен за директор на „Земеделие и гори” в Кърджали в първите дни на мандата на кабинета „Борисов”, но 24 часа по-късно бе отстранен. При министър Найденов тогава постъпили много сигнали срещу Синапов, в това число и за сериозни задължения към Националната агенция по приходите. Българомохамеданинът пък удари мощно рамо на Борисов и Цветанов в последните дни на мандата на правителството на ГЕРБ, като тръгна за площад „Народно събрание” с камион, натоварен с овце. Синапов направи и неуспешен опит за създаде нова земеделска партия.
24rodopi.com
hard admin

*

Top