Жителите на „Гледка“: Ромски фамилии са се настанили в бившите общежития срещу завод „Орфей“!

Народният представител Цвета Караянчева и групата съветници на ПП ГЕРБ проведоха поредната си среща с жителите на Кърджали, на която бяха обсъдени трупаните с години комунално-битови неуредици на областния град, съобщиха от пресцентъра на партията.

Хората от 7-хилядния квартал “Гледка” признаха, че за първи път, извън сезона на изборите,  политиците проявяват чуваемост към проблемите им.

Над 50 души дойдоха на срещата, за да поискат съдействие от депутата Цвета Караянчева и съветниците от  ПП ГЕРБ. Оплакаха се от лошото състояние на обратната канализация и разбития от тежките камиони път за сметището, от пустеещия футболен стадион, изпотрошената автобусна  спирка, боклука и занемарените зелени площи.

В  бившите общежития срещу завод  “Орфей” са се настанили многолюдни ромски фамилии, в поддръжката на общинските жилища не се влагат никакви средства, а извозването на боклука се брои за “екстра”,  споделиха хората.

В квартала няма нито едно спортно съоръжение при наличие на  футболен отбор, липсва и аптека, а в най-старото действащо читалище в  региона “Родопски фар” покривът тече, подът се пропуква и няма отопление.

Жителите на “Гледка” поискаха да има легнали полицаи  на натовареното кръстовище край училището и да бъде окосена избуялата ливада пред старите общежития, за което са сигнализирали многократно, но без резултат.

Народният представител Цвета Караянчева благодари на хората за доверието и изрази съжаление, че местната власт не взема нуждите им под внимание и не ги счита за свой приоритет.

Председателят на групата съветници Илия Илиев  ги насърчи да бъдат настойчиви и гарантира, че ще изиска подробна информация от общинската администрация за всеки от посочените проблемите.

“Ще дойдем отново, за да ви дадем отчет какво сме свършили, а вие ще сте в правото си да ни поискате сметка, ако в качеството си на ваши избраници не отговорим на очакванията ви”, подчерта Илиев.  И добави: “Там, където можем, ще решаваме проблемите със собствени сили. Където  общината трябва да се намеси , а стои безучастна, ще бием тревога, докато  интересите на хората най-после станат  водещи за местните управници”, категоричен бе той.  

Илиев и колегите му ще настояват при изготвянето на  новия общински бюджет, който тепърва ще бъде подложен на широко обществено обсъждане, да бъдат заложени средства за подобряване на инфраструктурата в квартал “Гледка”.

hard admin

*

Top