Жители на кв. „Боровец“ на среща с Караянчева: Не получаваме помощи, в махалата има „ВиК“-аварии

„Не получаваме помощи. Живеем зле. В махалата има много „ВиК”-аварии”, това заявиха жители на квартал „Боровец” на среща с народния представител Цвета Караянчева и общински съветници.
Проведената среща в залата на един от хотелите в града край Арда била по повод многото жалби до „Социално подпомагане” от жители, които твърдяли, че са ощетени и без основание са отрязани от помощи.
„Срещата с жители на квартал „Център” беше планирана и разгласена още преди месец. В никакъв случай не е предизборна. Съвпадението с протестите на гражданите против монополите е напълно случайно”, заяви пред журналисти Караянчева и добави, че срещата, за която са били разлепени обявления в целия град, е била отворена за всички граждани.
„Не водим предизборна кампания в момента. В съботния ден разговаряхме с жители на квартал „Боровец” заради поети ангажименти от страна на областната управителка Иванка Таушанова за диалог между живущите в квартала и представители на „Социално подпомагане” и „Бюро по труда”. Заведохме държавните служби при хората, за да им бъдат в полза. Думите “избори” и “гласуване” не бяха в лексиката на проведените разговори”, поясни народният представител.
Шефът на „ВиК” инж. Славчо Славков вече е бил с екип в махалата. Предстоят ремонтни работи на посочените от жителите на квартала места.
По-късно Караянчева замина за село Велишане по покана на местният кмет, който ще се отчита за едногодишната си работа.
hard admin

*

Top