Жител на Комотини с фалшива шофьорска книжка на ГКПП „Маказа“, призна си – отърва затвора

Гръцки гражданин, който бе заловен на ГКПП „Маказа” с фалшива българска шофьорска книжка, няма да лежи в затвора след като направи пълни самопризнания и подписа споразумение с прокуратурата.
Роденият в Комотини М. М. К., безработен, с начално образование, е признат за виновен в това, че на 17 септември т. г. на граничния пункт, пред младши инспектор В.С.К.-служител на Гранично полицейско управление-Момчилград, съзнателно се ползвал от преправен официален документ-свидетелство за управление на МПС, издадено на 14.10.2007г. от МВР-Хасково. От него обаче не може да се търси наказателна отговорност за самото съставяне на ментето.
Гръцкият гражданин е осъден на наказание „Лишаване от свобода” за срок от 12 месеца, но изтърпяването му се отлага за срок от 3 години.
Както вече 24rodopi.com писа, в края на март пък фалшива шофьорска книжка от Белгия иззеха полицаите в района на ГКПП „Маказа”. И.П.Г. бе признат за виновен в това, че в района на граничния пункт съзнателно се ползвал от неистински официален документ – белгийско свидетелство за управление на МПС на името на IVAYLO GEONOV, като от него за самото му съставяне не може да се търси наказателна отговорност. Съдът го осъди на „Лишаване от свобода” за срок от 3 месеца, но и при него изтърпяването на наказанието бе отложено за срок от 3 години.
24rodopi.com
hard admin

*

Top