Жрецът на Дионис към Станишев: Хари Потър излъга Кърджали с 1 милион лева

Сергей Станишев и активисти на БСП се качиха на Перперикон, за да дадат нетрадиционен старт на кампанията на левицата, за което 24rodopi вече писа.

Жрецът на Дионис се обърна към лидера на БСП Сергей Станишев със следните думи:

„Преди 2 400 години боговете предсказаха на Александър Македонски тук, че ще завладее половината свят. И той го завладя! Ние го помолихме да ни изпрати от най-хубавото персийско вино и той ни изпрати толкова много, че ние трябваше да издълбаем горе на върха щерна, за да има къде да го съхраняваме. Сега искаме и вас да ви помолим нещо.

Преди време тук дойде един човек, викаха му Хари Потър. После ние разбрахме, че бил финансов министър. Даде ни ето този чек. Искаме да ви помолим, ако видите Бойко Борисов, който сега се крие, но да му го върнем.

Оракулът връчи на Станишев прословутия символичен чек за 1 милион лева подкрепа за Перперикон, осигурен от финансовия министър Симеон Дянков преди 3 години. Средствата така и не бяха получени през това време.

„Чековете и подписите на Борисов не важат, няма смисъл да му го връщам. Ще предам чека на новия премиер Пламен Орешарски”, отговори Станишев.

hard admin

*

Top