Загиналият край Габрово мъж се върнал от Гърция след „Майната им на маляките*, сами да си вършат работата!“

53-годишният Милко Т. работил в пътна фирма, прибирал колегите от обекта преди инцидента

53-годишният кърджалиец Милко Т., който загина при тежката катастрофа край чернооченското село Габрово, е бил работник в пътностроителна фирма. Бригадата му е участвала в ремонтните дейности по участъци в района на Димитровград, научи 24rodopi.com. Всеки ден са пътували с бус до обекта.
„Този път са тръгнали с „Поло”-то. Оставили са другите след края на работния ден. Тръгнали са да се прибират към Кърджали когато е станал инцидентът. Всеки ден се пържеха на слънцето, прибираха се разбити от работа”, разказаха за 24rodopi.com близки и приятели на Милко.
Мъжът е работил няколко години в Гърция. Върнал се е с намерението повече да не заминава. Работил е отскоро в пътностроителната  фирма. „Беше му омръзнало в Гърция. Често казваше: „Майната им на тези маляки, сами да си вършат работата!”. Гледаше кози в Северна Гърция, но твърдо бе решил да не се връща там. Много добър човек, винаги усмихнат, винаги се спираше да поздрави и обели по някоя дума с всеки познат”, коментираха приятели на Милко.
53-годишният мъж бе погребан днес в родното му село Горно Къпиново.
24rodopi.com
*малака – обидно обръщение към грък, но думата е станала толкова конвертируема, че се използва между мъже и жени като обръщение, без да влагат обидни оттенъци 
hard admin

*

Top