Загиналият ловец чул шум от глигани, затичал се, но пушката не била на предпазител и падайки възпроизвел фатален изстрел

31-годишният ловец, който бе открит мъртъв в гората край Зелениково, тичал към глигани, когато паднал и оръжието възпроизвело изстрел. Ловният куршум тип „Бренеке” влязъл през подмишницата и излязъл през врата му, като засегнал и сърдечната му област.
„Колегата е чул шум. Преценил е, че са глигани. Затичал се и се подхлъзнал. Предпазителят е бил свален, което не е редно в гора. Неволно възпроизведеният изстрел се оказал фатален”, коментираха ловци от кърджалийската ловна дружинка.
Както вече 24rodopi.com писа, 31-годишен ловец загина по време на ловен излет в землището на село Зелениково. Трупът бе открит около 11.30 ч. на 19 октомври.
Прострелната рана е в областта на гърдите, гласи официалната информация на полицията.
До тялото лежала пушката на ловеца. Няма данни за насилствена смърт.
Загиналият Петър Я. – Пещака, е от Кърджали, но членувал в ловна дружинка в Ивайловградско. „Понякога идваше на излети като гост при нас, но винаги е бил точен и дисциплиниран”, твърди Христо Петров, шеф на Ловна дружинка „Кърджали 1″, в която е станал трагичният инцидент. Сутринта преди лова участниците са преминали задължителния инструктаж и проверка за алкохол.
Петър Я. е семеен, има едно дете.
Снимка: Гугъл

—————————————————————–
Изберете книгата, променила мисленето на хиляди жени в Европа!

hard admin

*

Top